Pazartesi, Ağustos 04, 2008

çember


düşünce hızıma paralel olarak hamağın hızını artırmış olmalıyım ki baş dönmesi ve mide bulantısıyla kendime geldim. kimbilir hangi alemleri ziyaretteydim.

yazın yarısından fazlası tatilden uzak, yorucu bir şekilde geçmişti bile. gerçekleştirebilme ihtimalimi hesaplayamadığım planlar silsilesi vesaire. "blog yazmalıyım" dedim bir anda kendi kendime. "her şey hakkında olmalı" dedim sonra, "dahil olduğum ya da olmadığım her şey, kendim için sadece". dilime ve ne kadar sıklıkla yazacağıma ise karar vermedim henüz. karakterlerin ve olayların gerçekliği ise gün gelir tartışmaya açılır.

9 katlı bir binanın çatı katına yerleşmişti ablam. şehri ayaklar altına seren sevimli bir terasa sahip. duvarlarında çiçek desenleri, bir önceki kiracı kız çizmiş; fazlasıyla sevdim burayı. karşımda dağlar ve baraj manzarası, gökyüzünde yıldızlar daha bir keyifli kılıyor gecelerimi. ilham perisi yakamı bırakmıyor, şiir kitabım yakında sinemalarda. yıldızları sayarak hayal kurmayı öğrendim sanırım geceleri, sık sık dalıp da çıkamaz oldum.

evet, evet fazla düşünür oldum son zamanlarda. bilmem boş vakit bolluğundan, bilmem hayata bakışımın her geçen gün daha da değişmesinden. farkındalık güzel şey, hep söylerim. sabahlara kadar süren sohbetlerime konu çeşitliliği katıyor, suskunluğumu bozduğuma seviniyorum.

adı denizli olan bir şehrin denizi olmaması ne tuhaf, aynı adıma inat gamzelerimin olmayışı gibi. yine de traverten ve antik kentlerle dolu bu şehre yolunuz bir gün mutlaka düşsün derim ve ilk deneme sürüşüm burada sona ersin. blogcular çemberine katılmam şerefine de bugünün şarkısını yeni türkü'den çember olarak atıyorum hazır dilime de dolanmışken..

4 yorum:

Berşan Kayıkcı dedi ki...

4 nüfuslu öğrenci evinin her bireyinin ard arda blog açmasından, saçmasından sonra kaçınılmazdı gamzecim..

kalemine, klavyene, eline, beline ve türlü organellerine kuvvet (=

Adsız dedi ki...

az evvel msn den yazmış olsam da buradan da kutlamak lazım. aramıza hoşgeldiin :)) güzel görünüyor, devamlılık bekleriz ama..

woundheir dedi ki...

onların etkisinden uzak başladım berşancım ama teşekkür ederim umarım burada istikrarımı korurum :)

ix dedi ki...

Willkommen diyeyim yazı da özetlesin...